MAGALUFGUIDE.NU

Event Service, Real Estate, Specialresor, Jobb, Boende

JOBB & BOENDE I MAGALUF 2019

Jobb & Boende i Magaluf

JOBBA I MAGALUF

Magaluf är en av Medelhavets mest välbesökta turistorter med tusentals Skandinaviska turister varje vecka. För att möta den kommande säsongen börjar i mars är de flesta ute i god tid med att anställa personal. De barer, restauranger och nattklubbar vi samarbetar med söker bartenders, servitriser/servitörer, diskplock/barback, inkastare, deejays och sjukt taggade tjejer/killar till fester och event.

FÖRSKOTTSBETALNING AV BOENDE

För att lägenhetsinnehavare och mäklare ska vara säkra på att de som bokat boende verkligen kommer kräver de att man betalar sin första hyra i förskott och för att göra det hela så enkelt som möjligt betalar alla samma belopp. Vi räknar en snitthyra på 1000€/månad för en normal lägenhet med två rum som du kommer dela med tre andra som också sökt jobb och boende. Vi räknar på de vanligaste lägenheterna som har fyra bäddplatser, så det belopp du betalar in i förskottshyra är 250€. Om någon av lägenheterna skulle visa sig vara billigare eller om det finns fler bäddplatser kommer vi meddela dig detta. Vi kommer då justera detta till din kommande betalning så att det överensstämmer med det kontrakt för lägenheten som du och de du bor med skriver på med den mäklare som förvaltar den lägenhet i vilken ni kommer att bo under säsongen 2018.

OBS! Vill du hyra en lägenhet själv med dina vänner betalas självklart lägenheten till fullo av er. Detta innebär att förskottsbetalningen motsvarar en månads hyra för den lägenhet ni väljer för säsongen. Väl på plats i Magaluf betalas sedan deposition samt eventuellt mäklararvode när ni skriver på hyresavtalet med mäklaren eller lägenhetsinnehavare.

KOSTNADEN FÖR BOENDET ÄR UPPDELAT ENLIGT FÖLJANDE
1. Förskottsbetalning av första hyran till mäklare för din plats i lägenheten á 250€.
Hyran gäller från det datum du bokat att du behöver boende och som även efter ditt eget önskemål är inskrivet i det kontrakt du och de du kommer dela lägenhet med skriver på. Månadshyran betalas sedan samma datum varje månad till den mäklare som du/ni har skrivit på hyreskontraktet med.

2. Vid ankomst till Magaluf möts du och de du kommer bo med upp av den mäklare som ni med skall skriva ert hyresavtal med. När ni träffar mäklaren för att skriva ert hyresavtal skall deposition á 250€ och mäklararvode á 250€ betalas. Depositionen är för att täcka eventuella skador i lägenheten under er vistelse, men även täcka eventuell utebliven hyresbetalning. Depositionen betalas tillbaka efter fullföljt hyresavtal av mäklaren som även har hand om depositionen under säsongen. Med fullföljt hyresavtal menas att man lämnar lägenheten i gott skick på det slut datum som står inskrivet i hyresavtalet.

Vad är mäklararvode? Detta är en avgift som alla betalar som hyr lägenhet genom en auktoriserad mäklare. Magalufguide har dock gjort ett avtal med några av de bästa mäklarna i Magaluf/PalmaNova att de som hyr genom oss kan välja att betala hela beloppet vid ankomst eller dela upp det på de antal månader hyresavtalet löper på.

DETTA ÄR VAD MÄKLARNA HJÄLPER ER MED
1. Upprättande av lagligt hyresavtal som ger er rätt till den lägenhet ni skriver avtal för, vilket hindrar lägenhetsinnehavare från att ha tillgång till lägenheten under hyresperiod.
2. Vara behjälplig under hela hyresperioden med allt som rör lägenheten, såsom t.ex. vattenläckor, strömavbrott, lås byten och annat som kan uppstå.
3. Juridisk hjälp såsom anställningsavtal, hjälpa med att lösa eventuella tvister med arbetsgivare och myndigheter samt att hjälpa att ordna spanskt arbetsnummer (N.I.E.) som man behöver för att kunna jobba lagligt i Spanien.

BETALNING AV DIN FÖRSKOTTSHYRA SKER ENLIGT FÖLJANDE
Betala din förskottshyra á 250€ (2500sek) i en banköverföring eller via Swish.
(Alla bankavgifter betalas av avsändaren)

Var noga med att skriva ditt namn vid banköverföringen.
(Om någon annan betalar är det viktigt att skriva ditt namn i "meddelande till mottagare")

Maila en kopia på din betalning till: [javascript protected email address]
När din betalning finns oss tillhanda skickar vi dig en betalningsbekräftelse.

ALTERNATIV FÖR BETALNING AV FÖRSKOTTHYRA

ALTERNATIV 1: Betalning till Handelsbanken * Inom Sverige
Betalningsmottagare: Roland Pascher * Bank: HANDELSBANKEN
Konto: 389 439 878 * Clearing: 6602
(Glöm inte att ange ditt namn som avsändare i överföringen)
Adress om din bank frågar efter det vid överföring:
Roland Pascher, Punta Ballena 13, apt.136 * 07181 Magaluf, SPAIN
_______________________________

ALTERNATIV 2: Swish
Betalningsmottagare: Roland Pascher
Bank: HANDELSBANKEN
Swish nummer: +34601079773
(Glöm inte att ange ditt namn som avsändare i överföringen)

 

ÖVRIGA KOSTNADER I BOENDE

ELFÖRBRUKNINGEN I LÄGENHETEN
Varje boende betalar sin egen el-förbrukning, vilket sker lite olika beroende på vilket elbolag lägenheten har avtal med, antingen varje månad eller varannan månad. El-förbrukningen brukar kosta ca. 25€/månad per person och varierar från lägenhet till lägenhet. Har man lampor, plattänger, TV, AC och annan el på dygnet runt blir det dyrt. Håller man efter el-förbrukningen slipper man onödigt höga räkningar.

STÄDNING AV LÄGENHETEN
Nytt för i år är att vi i samråd med mäklare och ägare har anlitat eget städteam som en gång i månaden städar er lägenhet om det finns behov. Av erfarenhet har vi sett att en del hyresgäster inte håller efter sina lägenheter och i slutet på säsongen har de problem att återställa lägenheterna till det skick de var i när man flyttade in. För allas trevnad och för att minska slitaget på lägenheterna betalar alla 10€/månad för att få sina lägenheter ordentligt städade en gång i månaden av städteamet. Detta är även för att vi vill försäkra oss om att du och de du bor med inte ska ha några problem i slutet av hyresperioden när man gör en slut besiktning av lägenheten innan utcheckning och skall få sin deposition återbetald. Detta är valfritt, men vi vill rekommendera er att antingen städa i lägenheten ni hyr eller anlita vårt städteam.

INTERNET I LÄGENHETEN
För ruskigt billiga 25€/månad finns det möjlighet att ordna internet abonnemang för er som hyr lägenheter i Magaluf/PalmaNova. Självklart är det valfritt om man vill ha internet eller inte och kostnaden delas på de som bor i lägenheten. Ingen bindningstid utan man lämnar tillbaka routern samtidigt som man lämnar tillbaka nycklarna till lägenheten till mäklaren, enkelt och smidigt. Håll kontakt med familj och vänner under säsongen.

ÅTERBETALNING AV FÖRSKOTTSHYRA
För att få sin förskottshyra återbetald krävs följande:
1. Att man skriftligen senast 60 dagar före avtalad ankomstdag meddelar detta.
2. Att man vid sjukdom kan visa upp ett läkarintyg som intygar att man inte är arbetsför.
3. Att man vid dödsfall i familjen kan visa upp ett intyg om detta samt intyg om egen psykisk ohälsa.
(Vid återbetalning av förskottshyra betalas samtliga bankavgifter av mottagaren.)