MAGALUFGUIDE.NU

Event Service, Real Estate, Specialresor, Jobb, Boende

JOBB & BOENDE 2019

/magalufguide-logo.jpg

BOENDE I MAGALUF

FÖRSKOTTSBETALNING AV BOENDE

För att lägenhetsinnehavare och mäklare ska vara säkra på att de som bokat boende verkligen kommer kräver de att man betalar sin första hyra i förskott och för att göra det hela så enkelt som möjligt betalar alla samma belopp. Vi räknar en snitthyra på 1000€/månad för en normal lägenhet med två rum som du kommer dela med tre andra som också sökt jobb och boende. Vi räknar på de vanligaste lägenheterna som har fyra bäddplatser, så det belopp du betalar in i förskottshyra är 250€ (2550sek). Om någon av lägenheterna skulle visa sig vara billigare eller om det finns fler bäddplatser kommer vi meddela dig detta. Vi kommer då justera detta till din kommande betalning så att det överensstämmer med det kontrakt för lägenheten som du och de du bor med skriver på med den mäklare som förvaltar den lägenhet i vilken ni kommer att bo under säsongen 2019.

OBS! Vill du hyra en lägenhet själv med dina vänner betalas självklart lägenheten till fullo av er. Detta innebär att förskottsbetalningen motsvarar en månads hyra för den lägenhet ni väljer för säsongen. Väl på plats i Magaluf betalas sedan deposition samt mäklararvode när ni skriver på hyresavtalet med mäklaren.

KOSTNADEN FÖR BOENDET ÄR UPPDELAT ENLIGT FÖLJANDE:

1. Förskottsbetalning av första hyran till mäklare för din plats i lägenheten á 250€ (2550sek).
Hyran gäller från det datum du bokat att du behöver boende och som även efter ditt eget önskemål är inskrivet i det kontrakt du och de du kommer dela lägenhet med skriver på. Månadshyran betalas sedan samma datum varje månad till den mäklare som du har skrivit på hyreskontraktet med.

2. Vid ankomst till Magaluf möts du och de du kommer bo med upp av den mäklare som ni med skall skriva ert hyresavtal med. När ni träffar mäklaren för att skriva ert hyresavtal skall deposition á 250€ och mäklararvode á 250€ betalas. Depositionen är för att täcka eventuella skador i lägenheten under er vistelse, men även täcka eventuell utebliven hyresbetalning. Depositionen betalas tillbaka efter fullföljt hyresavtal av mäklaren som även har hand om depositionen under säsongen. Med fullföljt hyresavtal menas att man lämnar lägenheten i gott skick på det slut datum som står inskrivet i hyresavtalet.

Vad är mäklararvode? Detta är en avgift som alla betalar som hyr lägenhet genom en auktoriserad mäklare. Magalufguide har dock gjort ett avtal med fem av de bästa mäklarna i Magaluf/PalmaNova att de som hyr genom oss kan välja att betala hela beloppet vid ankomst eller dela upp det på de antal månader hyresavtalet löper på.

DETTA ÄR VAD MÄKLARNA HJÄLPER ER MED:

1. Upprättande av lagligt hyresavtal som ger er rätt till den lägenhet ni skriver avtal för, vilket hindrar lägenhetsinnehavare från att ha tillgång till lägenheten under hyresperiod.

2. Vara behjälplig under hela hyresperioden med allt som rör lägenheten, såsom t.ex. vattenläckor, strömavbrott, lås byten och annat som kan uppstå.

3. Juridisk hjälp såsom anställningsavtal, hjälpa med att lösa eventuella tvister med arbetsgivare och myndigheter samt att hjälpa att ordna spanskt arbetsnummer (N.I.E.) som man behöver för att kunna jobba lagligt i Spanien.

BETALNING AV DIN FÖRSKOTTSHYRA SKER ENLIGT FÖLJANDE

Betala din förskottshyra á 250€ (2550sek) i en banköverföring.
(Alla bankavgifter betalas av avsändaren)

Var noga med att skriva ditt namn vid banköverföringen.
(Om någon annan betalar är det viktigt att skriva ditt namn i "meddelande till mottagare")

Maila en kopia på banköverföringen till: [javascript protected email address]

När din banköverföring finns oss tillhanda skickar vi dig en betalningsbekräftelse.

Kontouppgifter till mottagarkonto:
Namn: Roland Pascher * Bank: HANDELSBANKEN

IBAN: SE12 6000 0000 0004 4036 2768 * Swift/Bic: HANDSESS
(Glöm inte att ange ditt namn som avsändare i överföringen)

Adress om din bank frågar efter det vid överföring:
Roland Pascher, Punta Ballena 18, apt.1G * 07181 Magaluf, SPAIN

 BETALNING VIA SWISH

Betala din förskottshyra enkelt med Swish
Betalningsmottagare: Roland Pascher
Swish nummer: +34601079773
Förskottshyra: 2550sek
Meddelande: Förskottshyra

 

ÖVRIGA KOSTNADER I BOENDE

ELFÖRBRUKNINGEN I LÄGENHETEN
Varje boende betalar sin egen el-förbrukning, vilket sker lite olika beroende på vilket elbolag lägenheten har avtal med, antingen varje månad eller varannan månad. El-förbrukningen brukar kosta ca. 25€/månad per person och varierar från lägenhet till lägenhet. Har man lampor, plattänger, TV, AC och annan el på dygnet runt blir det dyrt. Håller man efter el-förbrukningen slipper man onödigt höga räkningar.

STÄDNING AV LÄGENHETEN
Nytt för i år är att vi i samråd med mäklare och ägare har anlitat en egen städerska som en gång i månaden städar er lägenhet. Av erfarenhet har vi sett att en del hyresgäster inte håller efter sina lägenheter och i slutet på säsongen har de problem att återställa lägenheterna till det skick de var i när man flyttade in. För allas trevnad och för att minska slitaget på lägenheterna betalar alla 10€/månad för att få sina lägenheter ordentligt städade en gång i månaden av en städerska. Detta är även för att vi vill försäkra oss om att du och de du bor med inte ska ha några problem i slutet av hyresperioden när man gör en slut besiktning av lägenheten innan utcheckning och skall få sin deposition återbetald.

 

ÅTERBETALNING AV FÖRSKOTTSHYRA

För att få sin förskottshyra återbetald krävs följande:

  • Att man skriftligen senast 60 dagar före avtalad ankomstdag meddelar detta.
  • Att man vid sjukdom kan visa upp ett läkarintyg som intygar att man inte är arbetsför.
  • Att man vid dödsfall i familjen kan visa upp ett intyg om detta samt intyg om egen psykisk ohälsa.

(Vid återbetalning av förskottshyra betalas samtliga bankavgifter av mottagaren.) 

 

INTERNET I LÄGENHETEN

För ruskigt billiga 25€/månad finns det möjlighet att ordna internet abonnemang för er som hyr lägenheter i Magaluf/PalmaNova. Självklart är det valfritt om man vill ha internet eller inte och kostnaden delas på de som bor i lägenheten. Ingen bindningstid utan man lämnar tillbaka routern samtidigt som man lämnar tillbaka nycklarna till lägenheten till mäklaren, enkelt och smidigt. Håll kontakt med familj och vänner under säsongen.